How to: Google Ads

De aller fleste av oss har brukt Google, enten det er for produkter vi skal kjøpe eller steder vi ønsker å gå til. Den er brukervennlig, og ikke bare brukes den til søkemotor, men også som et selskap med mange gode produkter. Google Ads er Googles annonsesystem som er et nyttig verktøy for mange markedsførere. I dette innlegget skal jeg vise hva det brukes til og hvordan du lager en kampanje på denne plattformen.

Hva er Google Ads?

Google tilbyr betalte annonser som vises i søkeresultatene på google.com ved bruk av Google Ads eller annonser som vises på andre nettsteder. Her kan annonsører nå ut til sine potensielle kunder som leter etter produkter basert på søkeord som kunden har brukt. I tillegg kan vi nå ut til personer som har vist lignende interesse før.

Som vist på bildet under ser vi de sponsede annonsene (i den røde boksen) er angitt med en grønn “annonse” -etikett. Resultatene som vises under annonsene (i den grønne ruten) blir referert til som organiske resultater. Google tilbyr også displayannonser, som vises i Google Display-nettverk. Google-annonser i displaynettverket kan være i tekst-, bilde-, video- eller media-format og kan målrettes annerledes.

Google Ads

Slik fungerer Google Ads

Steg 1: Hva er hovedmålet med annonsen? Her er det tre alternativer du kan velge mellom, alt utifra hva målet ditt er og hva du ønsker å oppnå med dette.

Steg 2: Her huker du av hvordan du betjener kundene i området ditt, enten ved å besøke dem fysisk eller via nett.

Steg 3:Oppgi bedriftnavn

Steg 4: Her oppgir du URL-en til nettsiden din

Steg 5: Google vil nå vise hvordan nettstedet vil se ut når de har klikket på annonsen.

Steg 6: Her skriver du inn annonseteksten.

Steg 7: Skriv noen stikkord som kan passe produktet eller tjenesten du selger.

Steg 8: Her bestemmer du hvor annonsen skal annonseres.

Steg 9: Sett et budsjett, alt etter hvor mange som skal bli eksponert for annonsen.

Steg 10: Sjekk at alt stemmer

Steg 11: Bekreft betalingsopplysningene

Kilder:

https://ads.google.com/

Skjermdump fra google ads (bilder)