Tiktok- den raskest voksende digitale plattformen

Digitale medier har aldri vært like viktige som nå og flere virksomheter utnytter seg av dette. Sosiale medier er blitt det nye verktøyet for annonsering og informasjonsdeling. Dette blir vi eksponert for daglig og det kan virke vanskelig for virksomheter å bestemme hvilken digital plattform de skal ta i bruk. Tiktok, som vi skal snakke om i dette innlegget, har vokst enormt men er enda ikke på lik linje med Facebook og Youtube.

Hva er Tiktok?

Hvert par år utvikles det en ny app som endrer måten vi bruker sosiale medier på. 2020 var året TikTok overtok. Unge elsker det, mens for andre er det bortkastet tid. Men det nektes ikke populariteten. Liker det eller ikke, det er en stor migrasjon som skjer med sosiale medier ettersom nye plattformer tilbyr nyere og mer unike måter å samhandle på. Tiktok er en av disse. Men hva er Tiktok? TikTok er en sosial medieplattform for å lage, dele og oppdage korte videoer. Appen brukes av unge mennesker som et utløp for å uttrykke seg gjennom sang, dans, komedie og leppesynkronisering, og lar brukerne lage videoer og dele dem over et fellesskap. (Webwise.com). Siden Tiktok lanserte har appens popularitet vokst voldsomt. I 2018 var det den mest nedlastede foto- og videoappen i Apple Store og har samlet over 500 millioner aktive brukere hver måned og USA er det mest populære landet der det er lastet ned over 80 millioner ganger. (Influencer MarketingHub.com)

Hvordan merkevarer kan utnytte Tiktok

TikTok har ikke plass til tradisjonelle displayannonser og konkurrerer ikke engang med andre sosiale medieplattformer når det gjelder å være en markedsføringskanal. På grunn av den raske veksten og den økende populariteten, realiserer mange merkevarer nå potensialet til TikTok som en markedsføringskanal. Flere merker har brukt teknikker som TikTok utfordringer og konkurranser for å få brukere til å generere merkevarerelatert innhold. Merker bruker også hashtags, på en mer eller mindre lignende måte som på andre sosiale medieplattformer, for å markedsføre sine TikTok-markedsføringskampanjer.Ta for eksempel gjett merkevarens #InMyDenim-kampanje. . Konkurransen oppfordret brukerne til å lage videoinnhold med denim og bruke hashtaggen. Ifølge data fra TikTok har over 50% av skaperne deltatt i minst en hashtag-utfordring. Det gjennomsnittlige engasjementet for en merket hashtag-utfordring for en TikTok-influencer er 8,5%. (Daniel, 2020) Dette er en betydelig markedsføringsmulighet.

En annen måte merkevarer kan bruke TikTok på, er å samarbeide med TikTok-kjendiser for å lage merkevarespesifikt markedsføringsinnhold. Dette vil være lik alle andre influensersamarbeid, bare med 15 sekunders TikTok-videoformat. Oppgangen til TikTok-influencere viser at folk på plattformen verdsetter innholdet de lager. Hver vanlig TikTok-bruker vil ha en favorittoppretter. Du kan se på den nåværende hashtag-utfordringen som er populær og se om det er en TikTok-influencer som du kan samarbeide med.

Hvordan bruke Tiktok til markedsføring?

Hvis du eier en bedrift, kan TikTok-markedsføring potensielt være en flott kanal for merkevaren din. Selv i 2020 er det relativt liten virksomhetskonkurranse på den sosiale plattformen blant små til mellomstore selskaper. Det er ikke ment å presse på for salg, men heller vise personligheten til virksomheten din. En flott første TikTok-video for bedriftseiere er å presentere deg selv og din virksomhet. Jo mer personlig virksomheten din føles, jo flere mennesker vil forholde seg til den. Tiktok Marketing handler ikke om å prøve å selge, men om å bygge merkevaretillit.

I tillegg, å dele morsomme fakta om teamet ditt og litt om virksomheten din, hjelper folk å bli kjent med deg. En annen utmerket taktikk er å dele merkevare misjonene dine, det som er viktigst for din lille bedrift. Dette hjelper potensielle kunder med å forstå hva som driver virksomheten din.

Det er også mulig med betalt annonsering, lignende reklame før en Youtube-video, som varer i 10-15 sekunder. I likhet med youtube kan annonsene hoppes over i løpet av få sekunder, og annonsører betaler for visninger. Tiktok tilltater tre type reklamer; merkeovertakelse og feed annonsering, og utfordringer med hashtag, som nevnt tidligere.

Konklusjon

TikTok er en morsom, underholdende og vanedannende app som har sett en økning i popularitet de siste månedene.Tik Tok-appen har også potensial til å bli den neste store markedsførings- og sosiale nettverksplattformen. Her er det mange mulighet bedrifter og small-businesses kan benytte seg av, om de brukes riktig.