Hvordan bruke Google Analytics til å måle og forbedre suksessen med digital markedsføring?

Nå har vi gått videre til neste modul i digital markedsføring, som skal bli ledet av foreleser Marius Vetaas Thomassen. Dette halvåret har bestått av 4 deler, der denne er den siste. Det har vært lærerikt, både den teoretiske og praksis delen, samtidig som jeg er spent på å lære mer om den siste modulen. Vi starter denne delen av modulen med å gå mer i dybden på Google Analytics, hva det brukes til og hvordan vi kan måle suksess.

How to Install & Use Google Analytics on Your Website – Little Idiot
Hva er Google Analytics?

Helt siden starten i dette valgfaget har vi drevet med Google Analytics, hvor vi har koblet dette opp mot spesifikt denne bloggen, og tidligere eksamen. Men hva er Google Analytics? I følge wikipedia er “Google Analytics (forkortet GA) er en gratistjeneste fra søkemotorfirmaet Google som generer detaljert statistikk om besøkende til en nettside. “ Dette er en tjeneste som hovedsaklig er rettet mot markedsførere.

Hva brukes det til?

Er du en digital markedsfører, er sjansen for at du bruker et analyseverktøy stor. Dette er for å spore trafikk til nettstedet ditt. .Dette er også en måte å få inn besøkendes atferd, hva de var inne på, hvor lang tid de brukte på nettsiden og handlinger som ble utført. Slik data er svært hjelpsomt for markedsførere, ettersom vi får innsikt i hva som må forbedres. Et av de viktigste punktene er at vi får innsikt i hvilke sider, innlegg, eller kampanjer som gir oss mest margin. For å samle inn slik data, gjelder det kun å lage en brukerkonto, og finne sporingskoden. Denne koden blir deretter lagt inn på nettsiden, i vår tilfelle nettsiden vi lagde via Shopify. Slik koblet vi sammen Google Analytics opp mot nettsiden vår. Det er utrolig spennende å se antall besøkende som stiger i det vi markedsfører oss på ulike medier. Slik tiltrekker vi oppmerksomhet.

Hvordan bruke Google Analytics til å måle suksess med digital markedsføring?

Ved å bruke nøyaktig kampanjesporing, er du i stand til å måle resultatene til spesifikke kampanjer bedre, og derfor er du også i stand til å ta bedre beslutninger basert på data samlet inn fra brukerne av nettstedet ditt. Bruker vi ikke et analyseverktøy å spore trafikk kan vi potensielt bortkaste mye tid og penger- noe som ingen vil skal skje. Under funksjonen “Anskaffelse> Kampanjer> Alle kampanjer” finner vi en rapport som inneholder alle kampanjedata og tildeler kvantitative (besøk, nye brukere) og kvalitative (sider , gjennomsnittlig øktvarighet) til hver kampanje . I tillegg er det mulig å se målresultatene for hver kampanje i denne rapporten. Dette er spesielt nyttig for å vurdere resultat på et bestemt kampanjemål. Ved å bruke denne rapporten kan du se hvor mye inntekt hver kampanje har produsert i løpet av en bestemt tidsperiode, og den generelle ytelsen til trafikken.

Segmentering

I tillegg er det mulig å segmentere date etter målgrupper som passer til en bestemt kategori av atferd. Hvis du for eksempel vil navigere rapporter og kun bli presentert data fra en spesifikk kampanje kan du opprette et ønsket segment for dette. Dette gjelder for ulike demografi-grupper også, som for eksempel alder, by osv.

Kohort Analyse

En annen måte å analysere kampanjens oppførsel på er å bruke “Cohort Analysis “-rapporten. Dette hjelper oss å forstå hvor mange brukere som kommer tilbake etter et bestemt antall dager etter at de har besøkt nettstedet vårt via en kampanje. Denne kohort-analyserapporten finnes under fanen ‘Målgruppe’. Som definert av Google selv, ‘En kohort er en gruppe brukere som deler en felles egenskap som identifiseres i denne rapporten av en Google Analytics-dimensjon’.

Konklusjon

Til å konkludere med kan vi si at kampanjerapporter innen GA er nyttige for å måle kampanjer mot forretningsmålene du har. Uten å merke kampanjene dine, vil du ikke kunne rapportere pålitelig om resultatene på kampanjen. Alt i alt er dette et svært nyttig verktøy, ikke bare Google Analytics, men all slags verktøy som lar oss spore trafikk. Dette er nødvendig for de aller fleste markedsførere der ute.

Kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/Google_Analytics

https://support.google.com/analytics/answer/6158745?hl=en#zippy=%2Cin-this-article