Zalando- en god og oversiktlig nettside?

De aller fleste av oss har vel handlet på en nettbutikk før, men har vi alltid blitt tilfredsstilt etter enkelte bestillinger?Har vi brukt lang tid på å finne det vi leter etter? Er det oversiktlig og lett å finne fram? I dette innlegget skal jeg gå gjennom 10 vurderingskriterier for å finne ut av om en nettbutikk er god og oversiktlig. I dette tilfelle har jeg valgt Zalando som det selskapet jeg skal vurdere nettbutikken til.

Hva er Zalando?

Mange har sikkert hørt om Zalando før, enten av venner eller reklamer på sosiale medier. Det er et velkjent selskap i Norge som opprinnelig kommer fra Tyskland. Zalando er et europeisk selskap som ble grunnlagt i 2008 som driver hovedsakelig med sko, klær og moteartikler.   Selskapet distribuerer til flere europeiske land etter den enorme veksten de har fått og de ble først lansert i Norge i 14. september. 2012 (Wikipedia, 2019)

Førsteinntrykk

Det første vurderingskriteriet er førsteinntrykk. Når vi går inn på zalando.no vil vi fort se at dette er en klesbutikk. Nettsiden er ryddig, ikke mye tekst og veldig oversiktlig. På toppen av nettsiden ser vi en rabattkode som alltid er greit å få, selv om satsen ikke er så stor. Vi får også oppgitt informasjon som 100 dagers åpent kjøp, dersom man skulle returnert plaggene. Det jeg mangler å se her er fraktkostnaden, ettersom man ikke får oppgitt det, med mindre man scroller helt på bunnen og åpner en ny fane.

Synlighet

Er Zalando synlig? Dette kan avgjøres ved et raskt søk på Google. Søker vi på “klær” vil Zalando komme på 2. plass på første siden. Dette betyr at de har kjøpt plassering på annonselisten som er et genialt verktøy. Dette gjør at zalando gjør seg synlig for nye og gamle kunder. Dette resulterer i god SEO.

Brukervennlighet

På nettsiden er det mulig å søke etter det produktet man ønsker. Jeg har ofte opplevd på andre nettsider at jeg måtte lete meg fram for å finne søkebaren som resulterte i at jeg klikka meg ut av nettsiden. Slik er det veldig enkelt å miste en kunde. På headeren ser vi tre kategorier som de har fordelt etter herre, dame og barn. Under det igjen har vi flere kategorier under hvilke type klær man ønsker, enten det er smykker, en spesiell merkevare man søker etter eller ønsker plagg som er på salg. Dette kan vi se på første bildet tidligere. Samme prosess fungerer likt på en mobil også.

Kjøpsprosessen

Jo enklere kjøpsprosess kunden får jo fortere vil vi klare å få til et salg. Det de fleste av oss hater er å gå gjennom flere steg kun for å fullføre en betaling, som feks å skape en kundeprofil for å klare det. Zalando har benyttet seg av denne funksjonen, som ødelegger en god opplevelse. Grunnen til at Zalando benytter seg av dette er til sin egen fordel, ettersom kundene vil få tilsendt rabatter og nyheter på mail i håp om mersalg. Her burde det vært mulig for kunden å sjekke ut som gjest også. Når vi kommer til betalingsmulighetene ser vi at det er mulig å betale med VISA og Mastercard som gjør at vi føler oss mer trygge til å gi ut personlig informasjon.

Hastighet

Hvor fort laster siden inn når vi går inn på nettsiden? Hastighet er en viktig del av det å eie en god nettside. Tar det mer enn 4 sekunder vil kunden miste interessen og klikke seg ut. Zalando faller ikke innen dette området, ettersom sidene lastes i løpet av svært få sekunder. Dette passer perfekt til de som er utålmodige. Overraskende nok, etter personlig erfaring, var søket på mobil litt raskere enn det var på pc-en min så her er det rom for forbedring.

Kundetilfredshet

Fleste kundene til Zalando baseres på Facebook, som er blitt likt av over 7 millioner mennesker, men her er det ikke tydelig å finne kundetilfredsheten. Bildene som blir lagt ut har få kommentarer, der disse sier ingenting om produktene. Det e ringen negative kommentarer, men det er heller ikke noen positive. På nettsiden er det heller ikke en mulighet for å rate produktene eller gi en produktomtale, som gjør det vanskelig for kunden å vite hvordan plaggene er i størrelse og kvalitet. Eneste måten å søke det opp på er ved hjelp av trustpilot. Der er det lagt inn flere kommentarer på hvor bra service og hvor fort varene er komt, men hvor ofte går kunden inn på det for å lese dette? Det hadde vært mye enklere om slikt sto på selve nettsiden . Dette kan bli forandret, ikke bare forkundens men også til virksomhetens fordel.

Kjøpstrygghet

Som nevnt tidligere skaper muligheten for å betale med VISA og Mastercard en trygghet men hvor er tryggeheten på selve produktene? Scroller vi helt nederst vil det bli oppgitt informasjon om frakt og retur, der begge disse er gratis tjenester som zalando påtar seg av. En veldig grei tjeneste som fører til fornøyde kunder.

Kommunikasjon med kunde

På de få kommentarene som blir lagt inn på innleggene til Zalando Facebook la jeg merke til at de er svært flinke til å svare på spørsmål de mottar av sine kunder. I tillegg er de veldige raske til å svare på mail samtidig som det er mulig å spørre kundeservice direkte på nettsiden. Det er mange måter å kontakte kundeservice på, så hjelp vil man få alltid uansett hva.

Priser og utmerkelser

Dette er ikke relevant enda.

Konsept og strategi

Strategien og kosept bør være enkelt. På Zalando er det tydelig hva kjernefeltet er, nemlig klær . Her finner man alt fra sko til smykker og jakker, alt innenfor mote.

Konklusjon

For å konkludere til slutt vil jeg si Zalando er en fin og oversiktlig nettside som lar deg velge mellom de forskjellige kategoriene, noe som kunden setter pris på. Ulempen er at det er umulig å se hvordan andre har rangert produktene etter størrelse og kvalitet, så her gjelder det å ta sjansen. Ettersom Zalando selger hovedsaklig merkeklær vil jeg regne med at produktene ikke kan være dårlig i kvalitet, ettersom prisene er høye på flere av produktene. Dersom det ikke stemmer er det mulig med gratis retur. Nettsiden fungerer raskt som gjør kunden slipper å vente. I tillegg regnes det som en trygg nettside å handle fra så lenge det er mulig med betalingsmulighetene som nevnt over. Jeg gir denne nettsiden terningkast 5.

Kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/Zalando

https://www.zalando.no/dame-home/