Stormberg; influenser som markedsføringsstrategi?

Andre del av kurset nå går mot slutten og det som gjenstår igjen er eksamen. Disse ukene med Cecilie Staude har vært spennende, og jeg har lært mye når det kommer til tematikken bærekraft og miljø. Tidligere har jeg skrevet om kundereisen til Stormberg og om hvor integrert de er i bærekraft, men i dag vil jeg fokusere på noe annet, nemlig influensere. I dette blogginnlegget ønsker jeg å finne ut av om Stormberg bør ta influensere i bruk som en markedsføringstrategi.
 
Hva er en influenser?
Influensere har vokst utrolig mye de siste årene, men hvordan ble et slikt yrke til? Etter hvert som flere brukere ble med på sosiale medieplattformer som Facebook, Youtube, Instagram, Pinterest, Snapchat og Twitter, ble mange av dem selv innholdskapere og laget sine egne historier, bilder og videoer for andre å se. En influenser kan være en vanlig person, journalist eller advokat, en ekspert på et felt med kjendis-status. Navnet influenser kommer fra det engelske ordet "influence" som betyr å påvirke. Jobben er å påvirke vanlige mennesker som meg og deg, fremme et produkt, tilby ros for en merkevare som skal oppmuntre forbrukere til å like merkevaren.  Slik ble påvirkere fra sosiale medier født, og vekket raskt markedsføreres oppmerksomhet.

Hvorfor influensere?
Influenser markedsføring nå er en gyldig og vellykket markedsføringsstrategi som blir brukt over hele verden. Influensere for markedsførere er, en langsiktig markedsføringsstrategi. Vår tilknytning til disse influenserene bygger på merkevaren sin troverdighet og omdømme på lang sikt. For å forstå bedre hvorfor nettopp influencere er blitt så viktige i markedsførings verden, må vi først se hvordan vi benytter sosiale medier dagen i dag. Sosiale kanaler brukes ikke lenger kun til å kommunisere med venner og bekjente. Det er like fullt kilder til læring og deling av informasjon og erfaringer. I disse kanalene spres WOM (Words of mouth) fortere enn ild i tørt gress, og influencere er blant dem vi lytter mest til. 

Hvor viktig er det å velge riktig influenser?
Å finne den riktige influenseren som skal promotere for oss er viktigere enn vi tror, spesielt i Stormberg sitt tilfelle. Når en bedrift skal planlegge sine markedsføringsstrategier, må de telle mange faktorer for å finne sosiale influenser som passer for deres kampanjer og årsaker. Bortsett fra grunnleggende kriterier som det offentlige bildet og statistikken til disse sosiale mediene, må bedriftene også lese deres kompetanseområder og demografien til deres etterfølgere på sosiale medier. For eksempel vil en motebedrift som ønsker å engasjere seg i influenser markedsføring se etter en influenser som posterer om mote. Dette skyldes at de fleste av tilskuerens tilhengere er mennesker som har samme interesse - motetrender. Dette er definitivt mer effektivt enn å engasjere en influenser med mange tilhengere, men er ikke relevant for merkevaren. 
Tar vi Stormberg som eksempel, som er en turtøyprodusent for familier og de som er glad i gå tur, ville det blitt feil å velge en influenser som promoterer sminke eller andre felt som ikke er relatert til klesplagg og mote. Derfor  er det viktig å velge en influenser som passer til virksomheten og vår image. De ideelle influenserene for Stormberg kunne vært personer med trening, tur og mote som bakgrunn for mediene dems. Dette kan være personer med norsk bakgrunn, ettersom norske er veldig glade i turer og gode turopplevelser. Ettersom Stormberg er et norsk selskap ville det også blitt feil å velge influencere som ikke baserer seg i Norge.

Burde Stormberg ta i bruk influensere som en markedsføringsstrategi?
Svaret er ja, men hvorfor? Influensere et flott verktøy for markedsførere. De påvirker kjøpsatferden vår og viser stor innvirkning. Men det er ingen regulering rundt bruken av influencere, og den nyeste trenden er at merkevarer kan kjøpe influencere og som vil endre forretningsmodeller vi ser nå. Men Stormberg bør ikke bruke mange influencere, men heller velge de som kan holde seg til deres merkevare og som snakker samme tonen. Studier viser at ord-av-munnen metoden dobler salg av betalte annonseringer og øker kundens adrenalin. En nøyaktig statistikk fra Forbes dagbladet sier også at: "data fra influenser markedsføring plattform viser at 92% av forbrukerne stoler på influencere mer enn en annonse eller tradisjonelle anbefaling." (Weinswig, 2016) Merker skal investere mer i sosiale påvirkede markedsføring og det vil bare vokse. Det er derfor hvis det er en sosial influenser som genererer gode innhold, som elsker får publikum på sin gode side så kan dette være en langsiktig ambassadør som investerer for fremtiden og ikke bruker 15 andre ubrukelige influensere. Dette hadde vært en ideell influenser for Stormberg. Kilde:
Weinswig, 05 oktober 2016 Influencers Are The New Brands, hentet fra:
https://www.forbes.com/sites/deborahweinswig/2016/10/05/influencers-are-the-new-brands/?sh=4ae3fe967919

Ikon bekreftet av brukerfellesskapet
Ikon bekreftet av brukerfellesskapet
Ikon bekreftet av brukerfellesskapet


Ikon bekreftet av brukerfellesskapet