Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

Første del av kurset er nå gjennomført og dermed skal jeg skrive et refleksjonsnotat om det jeg har lært i denne perioden. Her skal jeg oppsummere hva jeg har lært, hvilke konsekvenser dette medfører og hvordan det vil påvirke meg og mine synsvinkler i fremtiden. Jeg vil også gå inn på det tema jeg syntes var veldig interessant, nemlig kunstig intelligens.

Oppsummering

Denne delen av kurset har kun vart i en måned, men med tanke på hvor mye Arne Krokan har lært oss så hadde dette innlegget vært flere sider lang. Noen temaer vi har gått gjennom som jeg fant veldig spennende var kunstig intelligens, filterbobler, nettverkseffekter og mye annet. Krokan har også vært veldig flink til å snakke om konsekvenser all de forskjellige temaene medfører og ikke bare forklart det grunnleggende. Slik har jeg lært at teknologi er en alvorlig sak når det kommer til et samfunnsperspektiv og utvikling.

Interessant tema

Ofte går man gjennom temaer der noen er mer interessant enn andre. Skulle gjerne skrevet om flere temaer, men begrensningen er kun en side. Temaet som jeg syntes var veldig interessant, men også litt skremmende, er dette med kunstig intelligens. Det er selvtenkende teknologi som skaper frykt hos mange arbeidere. Det er fascinerende å se hvor langt denne teknologien har kommet og hvordan de har klart å få til dette. Det skaper frykt hos mange ettersom flere jobber står i risikofaren, samtidig som det også skaper muligheter for andre arbeidsplasser på andre områder som krever annen kompetanse. Jeg har aldri sett eller tenkt på kunstig intelligens som en trussel, så det har definitivt påvirket meg og måten jeg ser det på. Det er selvfølgelig skummelt å vite du kanskje ikke får fast jobb i fremtiden på grunn av dette, men samtidig er jeg glad jeg har valgt digital markedsføring som fordypningsemne slik at jeg har fått lært mer om dette. Det har også gitt meg noen ideer om hvilke typer jobb jeg eventuelt skal på, slik at denne risikofaren ikke påvirker meg.

Avslutning

Jeg vil takke Arne for de lærerike forelesningene han har gitt oss, og all informasjonen som vi har fått. Jeg var litt skeptisk til dette faget, men kunne ikke vært mer fornøyd nå. Det har gitt meg en virkelighetssjekk på hvordan arbeidsmarkedet vil være og jeg gleder meg til å komme ut i det. Eneste jeg ikke var helt fornøyd med er at det ble pushet for mange innleveringer på oss i uka, som påvirket den lille fritiden jeg hadde. Men skal være ærlig og si at de blogginnleggene har hjulpet meg å forstå de ulike temaene så mye bedre, slik at når jeg skrev denne eksamen, ble det ikke like tungvint. Vil 100% fortsette med disse bloggene, men kanskje ikke sette like mye press med antall blogger og frister i uka.