Studieteknikk og Digitale plattformer

På onsdag hadde jeg min første forelesning i digital markedsføring. Det gikk greit selv om det var noen tekniske problemer underveis. Dagens forelesning handlet om forskjellige studieteknikker som er lurt å bruke og om digitale plattformer.

Det er fascinerende hvordan hjernen fungerer og at forskjellige studieteknikker fungerer forskjellig på alle. Det som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for andre og det er helt greit fordi alle lærer på forskjellige måter. På forelesningen fikk vi innblikk av forskjellige studieteknikker som vi kan bruke. Her snakket foreleser også om sine barn hvor det ene liker at moren leser for h*n, mens det andre barnet lærer best ved å synge en sang om temaet. Det finnes utrolig mange metoder, og man må finne det som passer seg best. Dagens forelesning viste meg noen metoder som jeg ble inspirert til å bruke, ettersom jeg alltid har brukt samme metode i flere år. Nåværende metode har vært å lese og notere det jeg har lest slik at jeg repeterer, og så langt så har det funket for meg. Dette er en metode som fungerer for korttidshukommelsen min, som betyr at så fort eksamen er fullført glir informasjonen ut av hukommelsen min. Dette er noe jeg vil endre på så da må teknikken også endres.

En annen teknikk som foreleser snakket om var oppretting av google docs. Denne metoden har jeg brukt hver gang vi har hatt gruppeoppgaver og er veldig effektiv. Å skrive sammen som en gruppe fører til at du lærer noe av medelevene som du ikke visste fra før og motsatt. Plutselig sitter vi igjen med masse informasjon, så dette er effektivt for alle parter.

Før pandemien kom og hadde fysisk oppmøte på skolen noterte jeg ned alt som foreleser sa og skjønte i etterkant at denne metoden ikke funker meg. Jeg skrev ned alt som ble sagt, men det var kun det. Kun ord som jeg ikke skjønte betydningen av. Dette er fordi jeg var så fokusert på å skrive alt som ble sagt at jeg ikke forsto helt HVA som ble sagt. Denne teknikken sluttet jeg med etter første semester og begynte å notere kun det viktigste.

Det er viktig å jobbe jevnt året ut og ikke lese i strekk dager før eksamen. Å lese i strekk i noen dager har vært noe som jeg har gjort de siste årene og må innrømme at dette har alltid fungert for meg, men kanskje jeg kunne klatret meg opp til en A om jeg kanskje leste jevnlig og ikke bare pugget dagen før? Ja, mest sannsynlig.

Det Arne Krokan også snakket var om var digitale plattformer og delingsøkonomi. En digital plattform er en forretnings modell fordi det skjer en transaksjon mellom grupper og privatpersoner som en leverandør og en kunde. Dette er med på å samle data slik at bedrifter kan forbedre sine tjenester og produkter. I følge estudie er de mest suksessfulle selskapene digitale plattformer. Eksempel på det kan være Amazon, Google, Facebook og Finn.no og vipps som norske selskaper. Digitale plattformer gjør det veldig enkelt for forbrukere hvis det er noe man skulle trengt. Det er så enkelt som å søke på det og klikke på bestill vare. Jo flere kunder man har jo høyere verdi vil plattformen ha.

Hvorfor er digitale plattformer så verdifulle?

Før teknologi ble til, var ikke digitale plattformer en greie. På den tiden brukte man telefon, brev og møterom. Da måtte man samle alle på samme sted. I dag er det annerledes og vi kommuniserer gjennom internett og sosiale medier som Facebook og Snapchat. Siden pandemien spredde seg til Norge, har Zoom tatt over mange sosiale plattformer. Det har gjort det enklere for studenter og forelesere å undervise gjennom denne plattformen.

Disse digitale plattformene kommer sannsynligvis til å påvirke fremtiden når det gjelder ansettelse av fast jobb. Flere vil slite med å finne seg jobb ettersom teknologi og digitalisering tar sakte men sikkert over. Etter nåværende situasjon er det beste og lønnsomme å markedsføre seg gjennom slike plattformer, spesielt siden pandemien kom til Norge. Tik tok har vært en plattform som har hatt en overraskende stigende utvikling de siste månedene. Her benytter flere selskaper denne plattformen til å vise og markedsføre frem sine produkter og tjenester. Det er slik store selskaper får tak i potensielle kunder.

Digitale plattformer er et spennende tema, fordi vi mennesker bruker tross alt mye av fritiden våres på slike plattformer. Det er også spennende å se hvordan det utvikles og hvordan det er med på å forme samfunnet vårt. Jeg tror dette semestret blir interessant og jeg gleder meg til å lære mer om dette temaet!

Agnese

Kilder;

https://estudie.no/digital-plattform/

Aktuell lenke:

https://www.krokan.com/arne/